joi, 13 ianuarie 2011

DACA NU STIATI,AFLATI CA..

*Apolodor din Damasc a folosit praful de Puteoli la constructiile sub apa.A turnat direct in apa celelalte pile cu ajutorul unor chesoane.Dintre lucrari amintim Podul lui Traian,Odeonul,Gymnaziul,Forul lui Traian,Bibliotec,Arc de Trium,Columna,Statuia Soarelui.
*Podul de la Cernavoda a fost inaugurat la 14 septembrie 1895 si il are ca autor pe inginerul Anghel Saligny.Este cel mai lung pod din Europa.L-a inceput la varsta de 33 de ani si terminat la 38 de ani.Construit din otel moale,in locul fierului pudlat ce se intrebuinta in tablierele de poduri.
*Legea repausului duminical a fost realizata de Vasile Lascar,prim ministru  in ultimele luni ale anului 1896.
*Semnatura mitropolitului Dosoftei de la Muzeul din Bucuresti este cea mai complicata semnatura din lume si din cate isi putea omul inchipui.
*M.A.T-nume vechi,care insemna,in toate satele romanesti;BUFET,RESTAURANT sau PRAVALIE CU BAUTURI.La MAT se aflau,toata ziua:tuicari,praduitori,chibiti si trecatori.
*Cuvantul "silueta" este vechi de 240 de ani,din Franta anukui 1759 si se refera la un inspector financiar,silouette,care punea taxe si impozite pe huzur.

2 comentarii:

  1. FELICITARI PENTRU ACEST SITE CARE NU NE MAI UMPLE DE POLITICA SI MIZERIE. LA MULTI ANI PE 2011

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum am descoperit caest site , nu stiam dar in sfarsit am gasit si ceva de cultura si suflet.Va sustinem, mergeti ianinte, Calafatul are nevoie si de asa ceva.

    BAFTA MULTA!

    RăspundețiȘtergere